Vernieuwd energielabel voor woningen en gebouwen

Vernieuwd energielabel voor woningen en gebouwen

Vanaf 1 januari 2021 geeft het energielabel inzicht in de energiezuinigheid van het gebouw.

Daarnaast geeft het label inzicht in verbetermaatregelen die kunnen bijdragen aan de energiezuinigheid en het comfort van het gebouw.

Wie een woning oplevert, verkoopt of verhuurt, krijgt vanzelf te maken met het energielabel. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig de woning is. De manier waarop dit wordt bepaald, gaat per 1 januari 2021 veranderen.

De labelletter op het energielabel wordt bepaald op basis van het primair fossiel energiegebruik in kWh per m² per jaar (kWh/m².jr). Het primair fossiel energiegebruik is de hoeveelheid fossiele energie die gebruikt wordt voor verwarming, koeling, warm tapwater en ventilatie.

Niet voor alle objecten is het verplicht een energielabel aan te vragen: https://www.rvo.nl/sites/default/files/2016/07/FAQ%20Welke%20woningen%20zijn%20energielabelplichtig_juli2016.pdf

Hoe werkt het energielabel:https://www.rvo.nl/sites/default/files/2020/08/infographic-vernieuwd-energielabel-woningen-en-gebouwen-nta-8800.pdf

Gerelateerde Nieuwsberichten

Wooncafé: Jouw Avond vol Wooninspiratie en Advies!

Wooncafé: Jouw Avond vol Wooninspiratie en Advies!

🗓️ Vrijdag 4 april | 19:00 - 21:00 uur
📍 Deerenberg en Van Leeuwen, Alphen aan den Rijn

Kom langs voor een gezellige avond vol informatie, inspiratie en een drankje. Stel al je vragen, en ontdek de mogelijkheden voor jouw (toekomstige of huidige) woning. Of het nu gaat om het verkopen of aankopen van een woning, het afsluiten van je hypotheek, verduurzaming of de inrichting van je woning – wij helpen je op weg!

Wat houdt de mededelingsplicht in?

Wat houdt de mededelingsplicht in?

Deerenberg & Van Leeuwen: "Mededelingsplicht betekent simpelweg dat u als verkoper verplicht bent alle relevante informatie over de woning te delen met een potentiële koper. Dit gaat om zaken die de koper moet weten om een goede beslissing te kunnen nemen. Denk bijvoorbeeld aan gebreken die niet direct zichtbaar zijn, zoals vochtproblemen, een lekkend dak of funderingsproblemen. Maar ook juridische kwesties, zoals een erfdienstbaarheid of een lopend geschil met de buren, vallen hieronder.

Wie kiest de notaris, koper of verkoper?

Wie kiest de notaris, koper of verkoper?

In het geval van kosten koper is het bij wet geregeld dat alle kosten van de levering voor rekening van de koper komt. Tot de kosten van levering behoren ook de notariskosten.

Deerenberg & Van Leeuwen Makelaardij