Hoe slim is de slimme energiemeter?

Hoe slim is de slimme energiemeter?

Langzamerhand worden we allemaal steeds een beetje groener. We krijgen daarbij steeds meer hulp van energiebesparende middelen en gadgets. De slimme energiemeter is zo’n handig middel om zowel in de portemonnee als het milieu te besparen.

Inzicht

Sinds 1 januari 2012 kunnen we allemaal gebruik maken van deze slimme energiemeter. Met deze digitale meter krijgt u als consument meer inzicht in uw energieverbruik en dat maakt besparen makkelijker. Daarnaast kan de netwerkbeheerder de meterstanden op afstand uitlezen, dat is wel zo eenvoudig. Deze nieuwe digitale gas- en elektriciteitsmeter heeft zich inmiddels wel bewezen volgens Minister Henk Kamp van Economische Zaken. Als het aan hem ligt hebben alle huishoudens en bedrijven over zes jaar een slimme energiemeter.

Voordelen

Sinds de invoering van de slimme energiemeter in 2012 zijn inmiddels 60.000 oude meters vervangen door de nieuwe exemplaren. En waarom zou u niet overstappen? De nieuwe energiemeter kent nogal wat voordelen, zowel voor de consument als voor de netwerkbeheerder. Huiseigenaren met zonnepanelen kunnen eenvoudig meten hoeveel energie er teruggegeven wordt aan het elektriciteitsnet. Energiemaatschappijen kunnen aan de andere kant weer beter nagaan hoeveel energie wanneer nodig is. Het doorgeven van meterstanden wordt overbodig en het wisselen van energiemaatschappij wordt vergemakkelijkt. Consumenten worden bewuster van hun energiegebruik, waardoor besparen makkelijker gaat. Dit maakt de slimme energiemeter zowel goed voor het milieu als voor de portemonnee.

Gerelateerde Nieuwsberichten

Wooncafé: Jouw Avond vol Wooninspiratie en Advies!

Wooncafé: Jouw Avond vol Wooninspiratie en Advies!

🗓️ Vrijdag 4 april | 19:00 - 21:00 uur
📍 Deerenberg en Van Leeuwen, Alphen aan den Rijn

Kom langs voor een gezellige avond vol informatie, inspiratie en een drankje. Stel al je vragen, en ontdek de mogelijkheden voor jouw (toekomstige of huidige) woning. Of het nu gaat om het verkopen of aankopen van een woning, het afsluiten van je hypotheek, verduurzaming of de inrichting van je woning – wij helpen je op weg!

Wat houdt de mededelingsplicht in?

Wat houdt de mededelingsplicht in?

Deerenberg & Van Leeuwen: "Mededelingsplicht betekent simpelweg dat u als verkoper verplicht bent alle relevante informatie over de woning te delen met een potentiële koper. Dit gaat om zaken die de koper moet weten om een goede beslissing te kunnen nemen. Denk bijvoorbeeld aan gebreken die niet direct zichtbaar zijn, zoals vochtproblemen, een lekkend dak of funderingsproblemen. Maar ook juridische kwesties, zoals een erfdienstbaarheid of een lopend geschil met de buren, vallen hieronder.

Wie kiest de notaris, koper of verkoper?

Wie kiest de notaris, koper of verkoper?

In het geval van kosten koper is het bij wet geregeld dat alle kosten van de levering voor rekening van de koper komt. Tot de kosten van levering behoren ook de notariskosten.

Deerenberg & Van Leeuwen Makelaardij